спиртові дистилятори з ректифікацією

представляє!


спиртові дистилятори
з ректифікацією!

 

Warning;) Все представлене Вашій увазі обладнання проводиться силами і на виробничих потужностях РОЗА ВІТРІВ ™

Кожен виріб (його проект) не є догматом!

За Вашої задумом, ми спроектуємо і виготовимо унікальне обладнання, відповідне кінцевої мети:



♦ продуктивність;

♦ автоматизація всього процесу виготовлення кінцевого продукту (ми вкладаємо в метал розум і самостійність, при виробництві планованого продукту (спирту, алкогольних напоїв за авторською рецептурою), що виключає випадковість і людський фактор в його серійному виробництві!)

♦ дизайн;

♦ додаткові функції;

♦ унікальні модифікації і "Ваші брендові фішки"


Кожен дистиллятор ми вирішили брендировать назвами знаменитих кораблів! ( "Фараон", "Чорна Перлина", "Аврора", "Дункан", "Веселий Роджер", "Стрімкий" ...) І не важливо, що багато існують тільки в красивих легендах! Адже це, по крайней мере не нудно, правда?

 

 

Короткий вступ в технологію виробництва.


Дистиляція і ректифікація

 

 

Дистиляція (перегонка) - це процес в ході, якого летючі компоненти (пари) випаровуються з перебродила суміші і конденсуються, перетворюючись в самогон. Сам процес досить простий. Температура кипіння води становить + 100С, спирту - + 78С, випаровування спирту між двома температурами відбувається швидше, ніж води. При охолодженні спирт конденсується. Таким чином, дистилят можна переженуть по багато разів для збільшення в ньому вмісту спирту.


Слід зазначити, що перші отримані 100 г самогону мають високу міцність і не менш високий відсоток шкідливих домішок (летючі кислоти, ефіри, альдегіди). Саме тому, перші краплі найкраще виливати в раковину або використовувати для розпалювання дров або чого-небудь іншого. Вживати в якості алкогольного напою надзвичайно шкідливо, та й фактична фортеця відрізняється від тієї, яку показує спиртометр. Це пов'язано з тим, що щільність домішок нижче щільності спирту, в результаті чого відбувається перекручування показателейспіртометра на користь уявного завищення градуси. Перші отримані сто грам називаються «головою», яку слід відсікти від основного дистиляту.


У кубі, який заповнений брагою і поставлений на джерело тепла, по закінченню часу концентрація спирту зменшується. На це вказує збільшення температури в конденсаторі (холодильнику). Продовжувати процес перегонки до температури 100 градусів за Цельсієм не має сенсу - з куба буде випаровуватися вода, так як спирт в брагу закінчився.


Друга непридатна частина до вживання з високим вмістом шкідливих домішок називається «хвости» (містить сивушні спирти, метанол). Відрізняються неприємним запахом. Вони йдуть після того, як фортеця самогону падає до 40%. Хвостову частину, на відміну від «голів», можна використовувати для вторинної перегонки, в той час як «голови», лише в технічних цілях.



Процес ректифікації

 

 

Даний вид перегонки застосовується для отримання етилового спирту. Колона ректифікації - це апарат, що розділяє рідкі суміші на частини, даючи на виході чистий спирт без ароматів і присмаків, шкідливих сивушних масел, ацетону, метанолу та інших неприємно-шкідливих речовин (ректіфікатор - це синонім колони ректифікації). Ректифікації дозволяє виготовляти настойки та інші напої без ризику отруєння шкідливими хімічними елементами.


Колона може виконувати функцію дистилятора, отримуючи чистий самогон.


Ректифікація без колони дає меншу фортеця, ніж з колоною, а також, невелику продуктивність.



Відмінності дистиляції та ректифікації


За допомогою дистилятора отримують самогон, в той час як Ректификация дозволяє отримати найчистіший спирт без домішок зі спирту-сирцю, розведеного до 40%. А це означає, що без самогонного апарату все одно не обійтися. Використовувати ректификационную колону для того, щоб гнати брагу означає привести її до неминучого засмічення колони в нижній частині.


Сучасні самогонні апарати, доповнені дефлегматорами і іншими елементами, дозволяють виробляти чистий самогон. До того ж, зараз можна купити спиртової дистиллятор з уже вбудованою колоною, тобто працює в режимі або дистиляції чи ректифікації, в залежності від Вашої мети.


В цілому, обидва продукти не готові до вживання відразу ж після вигонки. Спирт потрібно розбавляти, самогон - очищати. Одне без іншого не обійтися, але і тут все залежить від мети.



Слід пам'ятати!


Методом дистиляції ми отримуємо ароматний дистилят має характерні органолептичні нотки вихідної сировини. Граппа з винограду, полугар з солоду, кальвадос з яблук і т.д.


Ректифікацією ж ми отримуємо нейтральний продукт, який після розведення і фільтрації використовується для приготування настоянок, наливок або вживання в чистому вигляді.