Мова |
Напевно, так звучало на Русі всього кілька століть тому з вуст гостинного господаря запрошення випити чарочку-другу медового напою перед трапезою. «Медок», «мед» - так слов'яни називали напій, який ми сьогодні називаємо медовухою. Споконвічне слов'янське питво, медовуха має багату історію і не менш унікальні рецепти приготування. «Викотити бочку меду», «пригостити медом» - ці вирази ми знаємо з билин і переказів. І фрази ці мають під собою реальну основу. Справа в тому, що етимологія словосполучення «ставленний мед» сходить до власне процесу виготовлення напою, коли традиційний продукт бджільництва шляхом медостава переброджуються кілька років (від 5 до 20) в міцних дубових бочках, заритих глибоко під землею, і, врешті-решт, набував ні з чим не порівнянний смак, фортеця і аромат, а також цілющі властивості.
Мав напій і глибоко сакральне значення: в повір'ях наших предків він зв'язувався з загробним світом, духами предків; часто використовувався як дуже ефективний засіб для волшби, ворожби. Як ритуального пиття, яке слов'яни ділили з богами (тобто приносимо частина пиття богам на початку трапези), медок був неодмінним і обов'язковим напоєм на столі - чи йшла мова про поминальних тризнах, святкових застіллях або щоденних трапезах. Причому мед належало пити на початку їди, перед будь-якими іншими стравами. В якійсь мірі вживання меду асоціювалося з ритуалом переходу в інший світ - тому досить часто померлої людини називали «сп'янілий». Наші предки вважали, що мед (медовуха) - це напій божественний, що дарує безсмертя і мудрість. З плином часу видозмінювалася рецептура, іншими ставали способи приготування меду: так, паралельно з методом медостава наші предки стали пробувати варити мед. Це скоротило час приготування медовухи (пиття стало готуватися всього за місяць), але зажадало ввести таку процедуру, як кип'ятіння - тобто стерилізацію продукту. До XVI століття медоваріння остаточно витіснило Медостав як спосіб приготування меду, а через століття і сам мед став втрачати позиції одного з найпопулярніших (разом з квасом) слов'янських напоїв, не витримуючи конкуренції з вином. Лише в середині XIX століття у меду відкрилося «друге дихання»: традиції медоваріння стали відроджувати, активно і повсюдно варити мед, називаючи його, правда, інакше - медовухою. Смачний, корисний, оригінальний, ні на що не схожий напій сьогодні переживає пору другий слави: відновлюються старовинні рецепти, технології приготування медовухи. Фахівці компанії «Роза вітрів» в повній мірі володіють рецептурою приготування медовухи, виготовляють якісне сучасне обладнання для варіння медовухи і інших традиційних напоїв - наприклад, квасу. Звернувшись в компанію «Роза вітрів» і замовивши обладнання для виробництва медовухи і квасу, ви можете бути впевнені в тому, що отримаєте повний комплекс послуг кваліфікованих фахівців, які допоможуть вам в найкоротші терміни запустити медоварний завод (квасоварні завод) і отримати прибуток.
Заводи для готування медовухи (медоварні) «Роза вітрів» ™.
Заводи для готування медовухи (медоварні) ТМ «Роза вітрів» продуктивністю від 100 літрів на добу до 50 000 літрів на добу - це повний комплект високоякісного обладнання для виробництва медовухи - стародавнього слов'янського напою.
Вартість варильного котла для медоварні: |
||||||
Вихід готового напою на добу, в літрах |
Цiна $ |
|||||
100 |
2500 |
|||||
250 |
5100 |
|||||
500 |
6800 |
|||||
1000 |
9400 |
Ємності для доброджування медовухи | ||
Обсяг робочий в літрах |
Обсяг загальний в літрах |
Цiна в $ |
200 |
240 |
1650 |
300 |
360 |
1920 |
400 |
480 |
2100 |
500 |
600 |
2250 |
600 |
720 |
2700 |
700 |
840 |
2925 |
800 |
960 |
3075 |
900 |
1080 |
3250 |
1000 |
1200 |
3500 |
1200 |
1440 |
5250 |
1400 |
1680 |
5550 |
2000 |
2400 |
6000 |
2400 |
2880 |
6450 |
3000 |
3600 |
6750 |
4000 |
4800 |
7500 |
5000 |
6000 |
9420 |
Для відкриття підприємства з випуску медовухи потрібно:
♦ Знайти і оснастити приміщення, що відповідає санітарним, пожежному і екологічним нормам, що пред'являються до виробництвам напоїв.
♦ Придбання обладнання і технологічних ліній, якщо мова йде про великі обсяги, а не про кустарному виробництві.
♦ Технологія процесу і рецептури.
♦ Постачальники сировини і тари, транспорт.
♦ Наймана робоча сила.
♦ План збуту продукції.
До переліку виробничої лінії з випуску медовухи входить:
♦ Машина для виробництва напою.
♦ Мийка кег.
♦ Ємність для бродіння.
♦ Дозировщик сировини (автомат або ручний).
♦ Фільтри і ємність для води після фільтрації.
♦ Міксер для сировини.
♦ Пастеризатор і пристрій для насичення вуглекислотою.
На медоварнях торгової марки «Роза вітрів» можна виробляти медовуху будь-яким способом, отримуючи десятки смакових варіацій.
Фахівці компанії допоможуть визначитися з вибором технології приготування медового напою, сортаментом, забезпечать рецептами, навчать працювати на обладнанні, забезпечать комплексне технологічний супровід, гарантійне і післягарантійне обслуговування.
Фахівці «Троянди вітрів» підберуть оптимальний набір обладнання для кожного конкретного замовника, виходячи з його можливостей і перспективи розвитку медоваріння виробництва.
Заводи для готування медовухи марки «Роза вітрів» - це екологічно чисте безвідходне виробництво.
Це технологічне обладнання для медовухи і ємності, виготовлені з високоякісних марок європейської нержавіючої сталі (AISI 304), які відповідають усім вимогам харчової промисловості.