Пастеризатори пива, квасу, медовухи, сидру, Пуаре з електрокотлом (установка для пастеризації та охолодження)


Призначення пастеризатори:

 

пастеризатор для пива Пастеризатор призначений для пастеризації квасу, пива, медовухи, сидру, пуаре в закритому потоці з накопичувальних ємностей.


Мета пастеризації - припинення несприятливої діяльності хвороботворних форм бактерій з рекуперативним охолодженням продукту або з використанням секції охолодження до температури подальшого техпроцесу.


Установка може використовуватися як пастеризатор пива, квасу, медовухи, сидру, пуаре і інших газованих рідких харчових продуктів.

 

Переваги пастеризатора пива, квасу:

 

Збереження високої якості пастеризованого продукту - квасу, пива і т.д.

Повне придушення хвороботворних мікробів.

Економія електроенергії до 85% за рахунок використання тепла, що відходить для підігріву вихідного продукту (рекуперація). Високий ККД.

Економія електроенергії за рахунок автоматичного плавного (бесступенчатого) регулювання споживаної потужності від 0 до 100% в залежності від температури і продуктивності.

Автоматична підтримка заданої температури пастеризації шляхом використання електрокотла з тиристорним керуванням.

Економія площі за рахунок компактності пастеризатора.

Можливість досягнення температур пастеризації від 60 ° C до 90 ° С.

Можливість безперервного контролю та записи кількох параметрів за рахунок використання сучасних приладів цифрової індикації робочих параметрів.

Високий рівень автоматизації з використанням приладів частотного регулювання.

Застосування гвинтового насоса для дбайливого ставлення до продукту.

Саморегулюючий процес пастеризації за рахунок автоматичного пристрою блокування і попереджувальної сигналізації.

Простота очищення та дезінфекції.

Простота в роботі і ремонтопридатність.

 

Технічні характеристики пастеризатора:

 

 Продуктивність (при температурі вхідного продукту 10-15 ° С), л / год:

 

1000-1500

 Температура, ° С:

   що надходить на обробку продукту

   температура пастеризації (на вимогу замовника)


4-35
60-90

 Температура після секції рекуперації перед секцією охолодження на 9-11 ° С вище температури вхідного продукту.

 Охолодження: температура охолодженого продукту на 2-5 ° С вище температури холодоагенту при кратності продукт / холодоагент = 1/3.

 Тривалість витримки, сек.
  (На вимогу замовника можливе збільшення часу витримки)

20-40

 Встановлена потужність, кВт:

10-25

 Тривалість прогріву установки, хв., Не більше:

15-20 хвилин

 Габаритні розміри установки, не більше, мм:

  довжина

  ширина

  висота



1200
1300
1100

 Площа, яку займає установкою, не більше:

1,6 кв.м

 Маса установки, кг .:

500-550

 Вид кліматичного виконання установки: УХЛ 4,2 по ГОСТ 15150-69

 Повний установлений термін служби:

6 рокiв

 Установка працює надійно на робочих режимах при температурі навколишнього середовища від +5 до +40 ° С і відносній вологості 65% при 20 ° С

 Дополнительное оборудование: винтовой насос, частотный регулятор.

 

Вартість пастеризатора пива, квасу, медовухи, сидру, Пуаре з електрокотлом продуктивністю 1000-1500 л на годину становить 13900 $

 

Пастеризатор молока - різновиди і будова

 

Після доїння молока настає етап його очищення від домішок, охолодження і консервації, що дозволяє зберігати і підтримувати натуральні властивості протягом тривалого часу. Пастеризатор захищає продукт від тих, що були шкідливих мікроорганізмів, переробляючи суміш під впливом високої температури. По суті ж, сучасні молочні пастеризатори є теплообмінник, конструкція якого може бути трубчастої, пластинчастої, мати інфрачервоне випромінювання для нагрівання. Розглянемо основні переваги та особливості конкретних видів пастеризаторів.

 

Види молочної пастеризації:

 

Тривала (до 30 хвилин при температурі до 65 градусів Цельсія);

Коротка (температура досягає 75 ° С, а час не перевищує 20 с);

Миттєва (температура доводиться до 90 ° С, але без необхідності вичікувати якийсь час).


Багато фермерські господарства використовують тільки тривалу пастеризацію, оскільки вона забезпечує оптимальне підтримання природних біологічних і хімічних характеристик продукту доїння. Для проведення пастеризації використовуються спеціально підготовлені резервуари, ємність яких може досягати 400-600 л. Теплообмінник комплектується різними ущільнювальними матеріалами, відповідними фізико-хімічними властивостями молока.


Будова пастеризатора передбачає наявність секції для пастеризації, охолодження і рекуперації. На першому етапі молоко проходить через пластини з нагрітою водою, що дозволяє швидко прогріти рідину до потрібної температури. Потім замість гарячої води встановлені пластини з холодною, що охолоджує молоко. Досягається і чудова економія електроенергії, оскільки використовувати додаткові охолоджувальні установки не потрібно. Альтернатива резервуара - автоматизовані пастеризаційної системи, керовані оператором з пульта.

 

Переваги пастеризаторів (на прикладі пластинчастих):

 

Мінімальна швидкість монтажу на фермі;

Висока пропускна здатність, яка вимірюється сотнями літрів молока на годину;

Мінімальний вплив на білкову та молекулярну структуру;

Автоматизація процесу з гнучким контролем температурних режимів по вбудованим датчикам.


На відміну від трубчастих пастеризаторів, пластинчасті витрачають на обробку молока набагато менше часу, тим самим підвищуючи продуктивність. Досить популярний на фермах і пастеризатор на базі роторних нагрівачів, що характеризується компактними розмірами і високим ККД з відповідною якістю продукції на виході. Купуючи пастеризатори від відомого виробника, власник ферми отримує ефективний інструмент для обробки молока перед зберіганням і постачанням на ринок. Терміни окупності техніки тут мінімальні, після чого фермерське господарство швидко почне приносити прибуток.


Щоб купити пастеризатор молока, зв'яжіться з нашими фахівцями!

 

Пастеризатори трубчасті

 

Трубчасті пастеризатори застосовують для пастеризації молока, вершків, соків, пива та інших харчових рідин. В даному типі теплообмінника немає секцій охолодження і регенерації, тому його використовують при виробництві продукції, де подальша обробка молока триває при температурі, приблизно рівній температурі пастеризації (виробництво масла, згущеного молока, сухого молока і ін.).

 

Пристрій і принцип роботи пастеризатора

 

Пастеризатор складається з двох циліндрів на загальній рамі, які розташовані один над іншим. Зовнішнє покриття термоізольованого. На торцях знаходяться трубні решітки з камерами, де развальцовани теплообмінні трубки, з'єднані попарно. У міжтрубний простір циліндрів подається теплоносій - пар під тиском 0,02-0,05 МПа. Щоб не допустити появу повітряних пробок, через повітряні краники на циліндрах випускають повітря з міжтрубному простору перед початком роботи молочного пастеризатора. На торцях циліндрів закріплені відкидні кришки. Між ними і циліндрами - гумові прокладки. Всі деталі, які стикаються з молоком, зроблені з нержавіючої сталі.


За допомогою насоса молоко направляється в нижній циліндр. Після того, як рідина пройшла через все його трубки, інший насос подає її в верхній циліндр. Там рідина так само проходить через все трубки. Молоко виходить з пастеризатора з температурою 80-95 ° C через автоматичний перепускний клапан. Якщо термометр-сигналізатор зафіксує нижчу температуру рідини, то контакти клапана замкнуться і рідина пройде повторну пастеризацію. Кількість подається пара регулюється приладами. Конденсат з циліндрів пастеризатора відводиться через конденсатовідвідники
.

 

Пастеризатори пластинчасті

 

Пастеризатор за своїм устроєм є теплообмінником. Сьогодні найбільш ефективним з точки зору енерговитрат є пластинчастий теплообмінник. Потік молока, що пропускається через пластинчастий пастеризатор молока, інтенсивно перемішується, чим і забезпечується швидка теплопередача. Найбільшого поширення набув метод високотемпературної короткочасної пастеризації з використанням пластинчастого пастеризатора. У ньому потік молока проганяється між пластинами з нержавіючої сталі, які з тильного боку нагріваються гарячою водою.


Потік молока нагрівається до 72 ° С і витримується при цій температурі 15 с. Регулюванням витрати молока через пастеризатор гарантується задовільна пастеризація продукту. Інший метод пастеризації молока в потоці носить назву сверхвисокотемпературной обробки.


У цьому методі молоко швидко нагрівається до температури не менше 138 ° С і витримується при ній 2 с. Після такої обробки молоко і вершки не псуються протягом 3 місяців без охолодження. Вище вказувалися мінімальні значення температури і тривалості пастеризації.


Технологія виробництва молока. 1 - молоковоз; 2 - насос; 3 - кларіфікатор; 4 - ресивер; 5 - пастеризатор; 6 - гомогенізатор; 7 - автомат розливу молока по пляшках.


На практиці виробники молочних продуктів проводять пастеризацію при більш високих температурах, щоб збільшити допустимі строки зберігання своїх виробів. Більш того, прогрівання продуктів, які містять доданий цукор (наприклад, шоколадне молоко) або збільшена кількість жиру (наприклад, вершки), до підвищених температур необхідно для того, щоб знищити в них все бактерії.


Якщо кінцевим продуктом є вершкове або молочне морозиво, які відрізняються від цілісного молока високим вмістом цукру і жиру, то пастеризацію слід проводити при ще більш високій температурі і протягом більш тривалого часу, оскільки цукор і жир є середовищами, сприятливими для розмноження бактерій.


У пластинчастому теплообміннику охолодження і нагрівання в'язких і рідких продуктів відбувається в безперервному потоці. В даний час пластинчасті пастеризатори користуються великою популярністю у виробництві вершків, молока, вина, соків, пива, рослинного масла. Всі матеріали, з яких виробляється теплообмінник, мають санітарний допуск до використання в харчовій промисловості.

 

Преимущества пластинчатых пастеризаторов ТМ «Роза ветров»:

 

висока теплова ефективність і продуктивність,

компактність і швидкість установки,

щадна обробка продукту, при якій зберігається його якість,

досить висока температура і час витримки для знищення патогенних мікроорганізмів,

економічний процес завдяки регенерації тепла і скорочення витрат на енергію,

повна автоматизація,

наявність температурних датчиків, які стежать за процесом нагрівання (охолодження),

проста експлуатація та обслуговування.

 

Модель

Опис

Корисний об'єм, л

Цiна в $

Пп-0,06

Пастеризатор пластинчастий Пп-0,06 з проточним водяним охолоджувачем призначений для пастеризації молока. Рекуперація тепла не передбачена.

60

2500

Пп-0,1

Пастеризатор пластинчастий Пп-0,1 з проточним водяним охолоджувачем призначений для пастеризації молока. Рекуперація тепла не передбачена.

100

2650

Пп-0,2

Пастеризатор пластинчастий Пп-0,2 з проточним водяним охолоджувачем призначений для пастеризації молока. Рекуперація тепла не передбачена.

200

2850

Пп-0,3

Пастеризатор пластинчастий Пп-0,3 з проточним водяним охолоджувачем призначений для пастеризації молока. Рекуперація тепла не передбачена.

300

3050

 

Пастеризатори з інфрачервоним (ІЧ) нагріванням

 

Принцип роботи пастеризатора:

 

Вихідний продукт, з зрівняльного бака-накопичувача з регулятором рівня, відцентровим насосом подається в багатосекційний (2 або більше секцій) пластинчастий теплообмінний апарат. Попередньо нагріте за рахунок тепла, що відходить пастеризованого продукту в зоні регенерації продукт, далі прямує безпосередньо в секцію інфрачервоного нагріву.


У ній обробляється продукт послідовно проходить через систему інфрачервоних нагрівачів (в кільцевому зазорі), які нагріваються за рахунок електричного струму і стають джерелом інфрачервоного випромінювання з певним спектром, а труба, виготовлена ​​з особливого кварцового скла, дозволяє йому без втрат проникнути вглиб продукту.


Після теплової обробки продукт направляється на пластинчастий теплообмінний апарат для охолодження. Охолодження здійснюється в два етапи: попереднє - в секції регенерації теплообмінного апарату входять потоком вихідного холодного продукту; остаточне - в секції охолодження жідкімхладоносітелем (крижаний, артезіанською водою, розчинами гликолей або розсолами) за принципом протитечії.

 

Автоматизація процесу пастеризації:

Процес обробки продукту в даних установках повністю автоматизований. Система управління процесом побудована на базі програмованих контролерів. Висока точність підтримки температурного режиму пастеризації забезпечується високою швидкістю ІК нагріву з реалізацією ПІД-закону автоматичного регулювання температури.


Використання сенсорної панелі оператора дозволяє виконувати різноманітну візуалізацію процесу в цифровому і графічному видах з видачею повідомлень на дії оператора і аварійні ситуації (функції SKADA-системи).


В окремому вікні задаються параметри технологічного процесу пастеризації. У пастеризаторе реалізована функція архівації значень параметрів процесу на зручному для замовника вигляді носія інформації, що дозволяє реалізувати документування всього технологічного процесу.


Високий ступінь автоматизації з використанням портів USB і Ethernet дозволяє, за бажанням замовника, забезпечити можливість підключення пастеризатора до системи верхнього рівня і АСУ ТП підприємства.


У електропастерізаторах з ручним керуванням включення нагріву, які представляють насосів і установка режимів «циркуляція», «пастеризація», «злив» здійснюється перемикачами.


При пастеризації температурний режим задається і контролюється по ПІД закону регулятором температури. У разі порушення температурного режиму установка автоматично переходить на циркуляцію продукту по внутрішньому контуру. Як тільки задана температура продукту буде досягнута, відбудеться автоматичне перемикання продукту на видачу.


Візуалізація стану установки виконується світловими індикаторами, а температурні режими индицируются на регуляторі температури. Для архівації температурних режимів використовується паперовий або електронний реєстратор. Завдання температурних режимів виконує оператор на регуляторі температури і на реєстраторі на якому видно і графік температур.


У пастеризаторе також контролюється рівень продукту в приймальному баку і тиск в магістралі руху продукту.

 

Основні переваги методу інфрачервоної пастеризації:

 

Пастеризація при знижених температурах

Повний знезараження.

Можливість виборчого впливу на продукт.

Збереження поживних і смакових властивостей.

Продовження терміну зберігання готового продукту.

 

Модель

Опис

Корисний об'єм, л

Цiна в $

Пi-0,2

Пі-0,2 - проточний інфрачервоний пастеризатор з рекуперацією тепла. Охолодження водою не потрібно.

200

2850

Пi-0,3

Пі-0,3 - проточний інфрачервоний пастеризатор з рекуперацією тепла. Охолодження водою не потрібно.

300

3050

Пi-0,5

Пі-0,5 - проточний інфрачервоний пастеризатор з рекуперацією тепла. Охолодження водою не потрібно.

500

3250

Пi-0,7

Пі-0,7 - проточний інфрачервоний пастеризатор з рекуперацією тепла. Охолодження водою не потрібно.

700

3450

Пi-1,0

Пі-0,7 - проточний інфрачервоний пастеризатор з рекуперацією тепла. Охолодження водою не потрібно.

1000

3850

Пi-2,0

Пі-0,7 - проточний інфрачервоний пастеризатор з рекуперацією тепла. Охолодження водою не потрібно.

2000

6150

Пi-3,0

Пі-0,7 - проточний інфрачервоний пастеризатор з рекуперацією тепла. Охолодження водою не потрібно.

3000

6950