Мова
Русский
Українська
Польский
Английский

Роза ветров:

Напевно, так звучало на Русі всього кілька століть тому з вуст гостинного господаря запрошення випити чарочку-другу медового напою перед трапезою. «Медок», «мед» - так слов'яни називали напій, який ми сьогодні називаємо медовухою. Споконвічне слов'янське питво, медовуха має багату історію і не менш унікальні рецепти приготування. «Викотити бочку меду», «пригостити медом» - ці вирази ми знаємо з билин і переказів. І фрази ці мають під собою реальну основу. Справа в тому, що етимологія словосполучення «ставленний мед» сходить до власне процесу виготовлення напою, коли традиційний продукт бджільництва шляхом медостава переброджуються кілька років (від 5 до 20) в міцних дубових бочках, заритих глибоко під землею, і, врешті-решт, набував ні з чим не порівнянний смак, фортеця і аромат, а також цілющі властивості.

Мав напій і глибоко сакральне значення: в повір'ях наших предків він зв'язувався з загробним світом, духами предків; часто використовувався як дуже ефективний засіб для волшби, ворожби. Як ритуального пиття, яке слов'яни ділили з богами (тобто приносимо частина пиття богам на початку трапези), медок був неодмінним і обов'язковим напоєм на столі - чи йшла мова про поминальних тризнах, святкових застіллях або щоденних трапезах. Причому мед належало пити на початку їди, перед будь-якими іншими стравами. В якійсь мірі вживання меду асоціювалося з ритуалом переходу в інший світ - тому досить часто померлої людини називали «сп'янілий». Наші предки вважали, що мед (медовуха) - це напій божественний, що дарує безсмертя і мудрість. З плином часу видозмінювалася рецептура, іншими ставали способи приготування меду: так, паралельно з методом медостава наші предки стали пробувати варити мед. Це скоротило час приготування медовухи (пиття стало готуватися всього за місяць), але зажадало ввести таку процедуру, як кип'ятіння - тобто стерилізацію продукту. До XVI століття медоваріння остаточно витіснило Медостав як спосіб приготування меду, а через століття і сам мед став втрачати позиції одного з найпопулярніших (разом з квасом) слов'янських напоїв, не витримуючи конкуренції з вином. Лише в середині XIX століття у меду відкрилося «друге дихання»: традиції медоваріння стали відроджувати, активно і повсюдно варити мед, називаючи його, правда, інакше - медовухою. Смачний, корисний, оригінальний, ні на що не схожий напій сьогодні переживає пору другий слави: відновлюються старовинні рецепти, технології приготування медовухи. Фахівці компанії «Роза вітрів» в повній мірі володіють рецептурою приготування медовухи, виготовляють якісне сучасне обладнання для варіння медовухи і інших традиційних напоїв - наприклад, квасу. Звернувшись в компанію «Роза вітрів» і замовивши обладнання для виробництва медовухи і квасу, ви можете бути впевнені в тому, що отримаєте повний комплекс послуг кваліфікованих фахівців, які допоможуть вам в найкоротші терміни запустити медоварний завод (квасоварні завод) і отримати прибуток.

 

Заводи для готування медовухи (медоварні) ТМ «Роза вітрів».

Заводи для виготовлення медовухи (медоварні) ТМ «Роза вітрів» продуктивністю від 100 літрів на добу до 50 000 літрів на добу - це повний комплект високоякісного обладнання для виробництва медовухи - стародавнього слов'янського напою. Комплектація медоваріння заводу «під ключ» передбачає всі необхідні для технологічного циклу опції: ємності для варіння, бродіння і доброджування, холодильне обладнання, обв'язку і інші позиції.

 

Виробнича потужність

на добу,  в літрах

Площа

приміщ.

Висота

стелі

Потужність

кВт

Витрати води,

літрів

К-ть

робітників

Ціна

в $ з ПДВ

100

36

2,5

4,0/10,0

200

1

7 300

250

36

3

4,0/20,0

400

1

10 500

500

72

3,5

10,0/40,0

800

1

16 000

1000

120

3,5

25,0/120,0

1500

1

25 500


Для відкриття підприємства з випуску медовухи потрібно:

Знайти та оснастити приміщення, що відповідає санітарним, пожежному і екологічним нормам, що пред'являються до виробництвам напоїв.
Придбання обладнання і технологічних ліній, якщо мова йде про великі обсяги, а не про кустарному виробництві.
Технологія процесу і рецептури.
Постачальники сировини і тари, транспорт.
Наймана робоча сила.
План збуту продукції.

До переліку виробничої лінії з випуску медовухи входить:

 

Машина для виробництва напою.
Мийка кег.
Ємність для бродіння.
Дозувальник сировини (автомат або ручний).
Фільтри і ємність для води після фільтрації.
Міксер для сировини.
Пастеризатор і пристрій для насичення вуглекислотою.

 

На медоварнях торгової марки «Роза вітрів» можна виробляти медовуху будь-яким способом, отримуючи десятки смакових варіацій.

 

Фахівці компанії допоможуть визначитися з вибором технології приготування медового напою, сортаментом, забезпечать рецептами, навчать працювати на обладнанні, забезпечать комплексний технологічний супровід, гарантійне і післягарантійне обслуговування.

 

Фахівці «Роза вітрів» підберуть оптимальний набір обладнання для кожного конкретного замовника, виходячи з його можливостей і перспективи розвитку медоваріння виробництва.

 

Заводи для виготовлення медовухи марки «Роза вітрів» - це екологічно чисте безвідходне виробництво. Це технологічне обладнання для медовухи і ємності, виготовлені з високоякісних марок європейської нержавіючої сталі (AISI 304), які відповідають усім вимогам харчової промисловості.