Мова
Русский
Українська
Польский
Английский

Роза ветров:

Напевно, так звучало на Русі всього кілька століть тому з вуст гостинного господаря запрошення випити чарочку-другу медового напою перед трапезою. «Медок», «мед» - так слов'яни називали напій, який ми сьогодні називаємо медовухою. Споконвічне слов'янське питво, медовуха має багату історію і не менш унікальні рецепти приготування. «Викотити бочку меду», «пригостити медом» - ці вирази ми знаємо з билин і переказів. І фрази ці мають під собою реальну основу. Справа в тому, що етимологія словосполучення «ставленний мед» сходить до власне процесу виготовлення напою, коли традиційний продукт бджільництва шляхом медостава переброджуються кілька років (від 5 до 20) в міцних дубових бочках, заритих глибоко під землею, і, врешті-решт, набував ні з чим не порівнянний смак, фортеця і аромат, а також цілющі властивості.

Мав напій і глибоко сакральне значення: в повір'ях наших предків він зв'язувався з загробним світом, духами предків; часто використовувався як дуже ефективний засіб для волшби, ворожби. Як ритуального пиття, яке слов'яни ділили з богами (тобто приносимо частина пиття богам на початку трапези), медок був неодмінним і обов'язковим напоєм на столі - чи йшла мова про поминальних тризнах, святкових застіллях або щоденних трапезах. Причому мед належало пити на початку їди, перед будь-якими іншими стравами. В якійсь мірі вживання меду асоціювалося з ритуалом переходу в інший світ - тому досить часто померлої людини називали «сп'янілий». Наші предки вважали, що мед (медовуха) - це напій божественний, що дарує безсмертя і мудрість. З плином часу видозмінювалася рецептура, іншими ставали способи приготування меду: так, паралельно з методом медостава наші предки стали пробувати варити мед. Це скоротило час приготування медовухи (пиття стало готуватися всього за місяць), але зажадало ввести таку процедуру, як кип'ятіння - тобто стерилізацію продукту. До XVI століття медоваріння остаточно витіснило Медостав як спосіб приготування меду, а через століття і сам мед став втрачати позиції одного з найпопулярніших (разом з квасом) слов'янських напоїв, не витримуючи конкуренції з вином. Лише в середині XIX століття у меду відкрилося «друге дихання»: традиції медоваріння стали відроджувати, активно і повсюдно варити мед, називаючи його, правда, інакше - медовухою. Смачний, корисний, оригінальний, ні на що не схожий напій сьогодні переживає пору другий слави: відновлюються старовинні рецепти, технології приготування медовухи. Фахівці компанії «Роза вітрів» в повній мірі володіють рецептурою приготування медовухи, виготовляють якісне сучасне обладнання для варіння медовухи і інших традиційних напоїв - наприклад, квасу. Звернувшись в компанію «Роза вітрів» і замовивши обладнання для виробництва медовухи і квасу, ви можете бути впевнені в тому, що отримаєте повний комплекс послуг кваліфікованих фахівців, які допоможуть вам в найкоротші терміни запустити медоварний завод (квасоварні завод) і отримати прибуток.

 

Заводи для готування медовухи (медоварні) «Роза вітрів» ™.

 

Заводи для готування медовухи (медоварні) ТМ «Роза вітрів» продуктивністю від 100 літрів на добу до 50 000 літрів на добу - це повний комплект високоякісного обладнання для виробництва медовухи - стародавнього слов'янського напою.

 

Вартість варильного котла для медоварні:

Вихід готового напою

на добу, в літрах

Цiна $

100

2500

250

5100

500

6800

1000

9400

 

         

 

Ємності для доброджування медовухи

Обсяг робочий в літрах

Обсяг загальний в літрах

Цiна в $

200

240

1650

300

360

1920

400

480

2100

500

600

2250

600

720

2700

700

840

2925

800

960

3075

900

1080

3250

1000

1200

3500

1200

1440

5250

1400

1680

5550

2000

2400

6000

2400

2880

6450

3000

3600

6750

4000

4800

7500

5000

6000

9420

 

Для відкриття підприємства з випуску медовухи потрібно:

 

♦ Знайти і оснастити приміщення, що відповідає санітарним, пожежному і екологічним нормам, що пред'являються до виробництвам напоїв.

♦ Придбання обладнання і технологічних ліній, якщо мова йде про великі обсяги, а не про кустарному виробництві.

♦ Технологія процесу і рецептури.

♦ Постачальники сировини і тари, транспорт.

♦ Наймана робоча сила.

♦ План збуту продукції.

 

До переліку виробничої лінії з випуску медовухи входить:

 

♦ Машина для виробництва напою.

♦ Мийка кег.

♦ Ємність для бродіння.

♦ Дозировщик сировини (автомат або ручний).

♦ Фільтри і ємність для води після фільтрації.

♦ Міксер для сировини.

♦ Пастеризатор і пристрій для насичення вуглекислотою.

 

На медоварнях торгової марки «Роза вітрів» можна виробляти медовуху будь-яким способом, отримуючи десятки смакових варіацій.

 

Фахівці компанії допоможуть визначитися з вибором технології приготування медового напою, сортаментом, забезпечать рецептами, навчать працювати на обладнанні, забезпечать комплексне технологічний супровід, гарантійне і післягарантійне обслуговування.

Фахівці «Троянди вітрів» підберуть оптимальний набір обладнання для кожного конкретного замовника, виходячи з його можливостей і перспективи розвитку медоваріння виробництва.

Заводи для готування медовухи марки «Роза вітрів» - це екологічно чисте безвідходне виробництво.

Це технологічне обладнання для медовухи і ємності, виготовлені з високоякісних марок європейської нержавіючої сталі (AISI 304), які відповідають усім вимогам харчової промисловості.